Finanční kouč – váš osobní průvodce světem peněz 

20. března 2024

7 minut

Svět peněz je někdy složitý, a ne každý se v něm vyzná. Potřebujete někoho, kdo vás povede na cestě k lepší finanční kondici? Někoho, kdo vám pomůže ukočírovat domácí rozpočet, nejlépe tak, aby vám na konci měsíce ještě pár korun zbylo? Máme pro vás Finančního kouče! 

Dopřejte si osobního finančního poradce

Nemusíte se s nikým scházet nebo dlouze telefonovat, všechno zvládnete pohodlně online . Finančního kouče najdete ve svém vlastním mobilu a občas taky v e-mailu. Tedy jen když ho tam pustíte. Což vřele doporučujeme. Finanční kouč a jeho služby jsou opravdu užitečné a zcela zdarma.

Tip: Abyste mohli využít Finančního kouče, musíte si nejprve pořídit aplikaci George. Je to snadné, prostě si ji stáhnete do svého mobilu. Kromě toho, že kamarádí s Finančním koučem, má spoustu užitečných funkcí. Své finance s ní budete mít stále nejen po ruce, ale také pod kontrolou.

Finanční vzdělávání může být zábava

Finanční kouč má v rukávu spoustu témat, která se týkají vaší finanční kondice, a mnoho dalších oblastí ještě chystá. Tedy – chystá je naše banka. Až je vyladí k dokonalosti, prostřednictvím kouče vám je nabídne všechny. V tuto chvíli si můžete vybrat z těchto tematických okruhů:

  • Moje finanční zdraví

Finanční kouč vám představí šest oblastí finančního zdraví, které jsou klíčové pro udržení dobré finanční kondice. Ukáže vám, jak můžete pomocí aplikace George efektivně spravovat své finance. Navíc získáte přehled o tom, jak si v jednotlivých oblastech finančního zdraví vedete. Umožní vám to lépe vyhodnocovat a zlepšovat vaši finanční situaci.

  • Hlídám si rozpočet

V téhle „lekci“ se dozvíte, jak mít finance pod kontrolou a jak ušetřit na běžných výdajích. Možná i vás překvapí, kolik peněz vám každý měsíc z rozpočtu odtéká úplně zbytečně. S koučem budete také řešit finanční plán a úspory. Proberete, jak rozvrhnout výdaje. Kouč vám představí vychytávky, s kterými omezíte zbytečné utrácení. A poradí, jak využívat aplikaci George naplno, abyste získali nějakou korunu navíc.

  • Tvořím rezervu

Rezerva, která vás udrží nad vodou v případě nečekaných životních událostí, je moc užitečná věc. Zjistíte, že vybudovat si ji není zase tak složité. Finanční kouč vám vysvětlí, jak na to, aby to „nebolelo“. A taky jak velká by vaše rezerva měla být a kam s ní. Vysvětlí, proč je spořicí účet ideálním místem, kde si takový finanční polštář vytvořit. 

  • Začínám s investováním

„Jsem investorem…“ Zní to vznešeně, viďte? Nepotřebujete k tomu spoustu peněz, jak si možná myslíte. Jen důležité informace. A ty má pro vás Finanční kouč. Dozvíte se od něj, jaké jsou výhody i rizika investic a co od nich můžete očekávat. Představí vám základní pojmy a vysvětlí, jak s investováním začít. A taky že vám k tomu stačí pár stovek.  

  • Chci se mít v penzi dobře

Spolu s Finančním koučem se zaměříte na svou finanční budoucnost. Dozvíte se, co dělat, abyste se v penzi nemuseli spoléhat jen na důchod od státu. Kouč vám představí cesty, jak si na stáří našetřit efektivně, a to nejen s penzijním spořením. A vysvětlí třeba i to, proč je užitečné spořit na důchod dětem. 

  • Platím bezpečně

Finanční kouč vám ukáže, jak snadné je platit mobilem nebo hodinkami. A proč je to bezpečnější, než když používáte plastovou kartu.

Jak s Finančním koučem spolupracovat

Když se přihlásíte do svého mobilního George, v dolní liště najdete FIT zónu. Kliknete na ni a pak na „dlaždici“ Finanční kouč. Objeví se souhrnné informace, které vám kouče představí, a pak už si rovnou přes tlačítko Pokračovat, zvolíte oblast, která vás zajímá. To je celé, v tu chvíli pro vás kouč začíná pracovat. Bude vám posílat informace, rady a tipy k vybrané lekci. Až se dostanete ke konci, ještě od něj dostanete souhrnný e-mail s tím nejdůležitějším. A vy se můžete přesunout k dalšímu tématu podle svých preferencí.

Vyznat se ve financích je důležité. Usnadňuje to život. Finančních témat je nespočet a stále je co objevovat. Proto budeme nabídku Finančního kouče postupně rozšiřovat o další lekce. Nenechte si je ujít. Nic to nestojí a pomáhá to.  

Pokračujte dále

Přilepšete si aneb jak získat peníze navíc

Jak spořit na budoucnost i nečekané situace

Finanční plán ve 4 krocích