• Klienti ČS mohou získat akční sazby u hypoték, aktuálně začínají na 1,89 % p.a. u desetileté fixace
  • Ceny nemovitostí rostou, meziročně se zvedly o 6,7 %
  • Roste i průměrná výše hypotéky, za poslední rok se zvedla zhruba o 200 000 Kč

Česká spořitelna pro své klienty připravila mimořádné snížení úrokových sazeb u hypoték: osmiletá fixace úrokové nově sazby začíná na 1, 99 % p.a. a desetiletá na 1, 89 % p.a. Velikonoční nadílka je platná od 29. března do 10. dubna 2016. Vztahuje se na všechny nové hypotéky do 90 % hodnoty nemovitosti splácené z aktivního účtu u České spořitelny.

„Úrokové sazby hypoték se pohybují na historicky nejnižších úrovních, a klienti tak stále více poptávají delší fixace, díky kterým získají jistotu nízké sazby a neměnných splátek na více let dopředu. Mohou si tak lépe naplánovat své výdaje a řídit rozpočet domácnosti,“ řekl Karel Chábek, manažer hypoték České spořitelny. „Ceny zdrojů na mezibankovním trhu jsou aktuálně příznivé, a tak můžeme vyjít našim klientům vstříc a nabídnout jim akční sazby i u delších fixací. Ožívá však i trh s nemovitostmi, což se projevuje pozvolným růstem cen bytů a domů, a tak by klienti s výběrem svého vysněného bydlení neměli dlouho otálet,“ doplnil Karel Chábek.

Na konci roku 2015 rostly realizované ceny bytů v České republice meziročně v průměru o 6,7 % a cenový růst ve zbytku České republiky dokonce v poslední době předstihuje růst cen v Praze (4,6 %). Podrobný výhled nabízí Cenový index nemovitostí České spořitelny, který je dostupný zde. Roste i průměrná výše hypotéky, v posledním roce se ze zhruba 1,7 milionu Kč vyšplhala na aktuálních 1,9 milionu Kč. Nejpoptávanější jsou menší byty 2+KK, které řeší rodinnou situaci mladých lidí a rodin či starších lidí.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Kristýna Havligerová
Tisková mluvčí FSČS

tiskove_centrum@csas.cz

Klára Pačesová
Tisková centrum ČS