Jsme tradičním partnerem nemálo soutěží podporujících zajímavé podnikatelské záměry (nejen) studentů a podporujeme také podnikatelské akcelerátory přímo na vysokých školách. Dva z našich partnerských programů na přelomu května a června vyhlásilo ty nejlepší studentské projekty. Seznamte se s nimi.
 
28. května byli vyhlášeni vítězové letošního ročníku soutěže o nejlepší studentské nápady na společensky prospěšné podnikání Social Impact Award. Z 12 finalistů vybrala porota 5 nejlepších projektů, kterými chtějí studentské týmy řešit sociální a environmentální problémy:
 
  1. Třetí rodič – projekt podporuje lidi v roli nevlastních rodičů,
  2. Dárcovský zip – prostřednictvím této aplikace budete moci jednoduše přispět neziskovým organizacím během nákupů na e-shopech,
  3. Grand Garden – poskytuje zahradní terapii pro seniory,
  4. Sharygator – tento internetový portál umožňuje sdílení vybavení,
  5. JAPU – přináší zdravé svačiny nejen do škol.

Projekt Czechitas získal cenu veřejnosti, věnuje se vzdělávání a podpoře žen v oblasti informačních technologií. Se speciální cenou DOBRO. od společnosti Zoot pak odešel autor projektu PrPom, který nabízí zážitkové a teambuildingové kurzy první pomoci. Více se o všech projektech můžete dozvědět na webu projektu SIA.

2. června vybrala odborná porota nejlepší projekt, který studenti za krátkou dobu fungování podnikatelského akcelerátoru xPORT VŠE upekli. Stal se jím projekt Dozamo, který získal kromě ceny poroty i cenu diváků; od letošního července nabídne nábytek na míru rychle, kvalitně a levně.

Akcelerátor vznikl letos v lednu. Pomáhá začínajícím studentským firmám na cestě za úspěchem, ale také řeší projekty pro firmy a korporace. xPORT líhne nové firmy, startupy pak dostává ke zkušeným mentorům, investorům a ještě dál.

Další projekty, které se vylíhly v akcelerátoru xPORT VŠE:

  • Tutorings - stránky efektivně propojují ty, kdo nabízí doučování, s těmi, kdo jej poptávají,
  • Já hrdina - pošle vám domů personifikované pohádkové knihy nebo plyšáka, kterého ušijí v chráněné dílně podle kresby vašeho dítěte,
  • Clean My Place - objednejte si uklízečky, snadno a rychle (doslova na počkání) a se zárukou (webové stránky budou brzy spuštěny),
  • Simple John - dokáže vytvořit školící systémy pro výuku manuálních pracovníků na míru přímo v provozu,
  • LS Interactive - mění koncept internetového obchodování s důrazem na osobní kontakt (je to taková moderní on-line pobočka).

Fotogalerie