Obchodní prezentace českých i zahraničních značek, módní přehlídky, výstavy, přednášky designérů, koktejly a další atraktivní akce. To vše je Designblok, jehož letošním hlavním a nosným tématem je svoboda. Erste Premier, která poskytuje nadstandardní bankovnictví České spořitelny, je jeho generálním partnerem již šestým rokem a pro své klienty přináší exkluzivní benefity. Každoročně se na Designblok podívá přes 40 tisíc návštěvníků. Pro veřejnost své dveře otevře 22. října a potrvá až do 27. října.

Největší přehlídka designu v Evropě se bude letos poprvé konat v Průmyslovém paláci, kde jsou pro návštěvníky přichystány výstavní prostory – Superstudio, Openstudio a Lounge Erste Premier. V nich se budou speciálními instalacemi prezentovat výrobci a designéři z celého světa. Superstudio, které je umístěné v pravém křídle a hlavní hale, zaujme svou architektonickou krásou, dobrou dostupností a velkorysostí. Je určené primárně pro prezentace novinek českých a mezinárodních výrobců. Openstudio v levém křídle a stanu je prostor věnovaný prezentacím designérů a designérských studií v celém spektru současného designu od produktového designu, přes design šperku, až po grafický design a prezentace školních ateliérů. V Openstudiu se prezentují především prototypy.

Výjimečná odpočinková zóna Erste Premier Lounge se zajímavým doprovodným programem je připravena pro klienty Erste Premier v levém křídle Průmyslového paláce. Ke vstupu se stačí prokázat kartou s logem Erste Premier (ČS Premier) nebo VIP vstupenkou na Designblok a následně si už jen užívat pohodlí, občerstvení a nápojů zdarma nebo kompletních informací o výstavních prostorách. V rámci Erste Premier Lounge bude v průběhu Designbloku možné navštívit celou řadu prezentací, workshopů a zajímavých setkání.

Přehlídka Designblok probíhá již od roku 1999. Česká spořitelna ji podporuje od roku 2003, šestým rokem jsme generálním partnerem pod značkou Erste Premier, službou nadstandardního bankovnictví České spořitelny.