Reaguje tak na stále rostoucí zájem Čechů financovat své vlastní bydlení. Snížení se v rámci akční nabídky týká nejvyužívanějších hypoték s fixacemi na 5, 8 a 10 let. Úrokové sazby u hypoték s fixací na 5 let budou nově začínat na 2,49 % ročně, u hypoték s fixací na 8 let na 2,59 % ročně a u hypoték s fixací na 10 let na 2,69 % ročně. Sazby platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti.

Pod vlivem opakovaných regulačních opatření České národní banky a rostoucích úrokových sazeb je mezi klienty patrná nejistota, a proto preferují hypotéky s dlouhými fixacemi úrokových sazeb. V rámci akční nabídky snižujeme úrokové sazby hypoték u vybraných fixací a jako jedna z mála bank na trhu nabídneme hypotéky s fixací úrokové sazby na 20 let. Ty již tvoří více než polovinu z nově poskytnutých hypoték Spořitelny," říká Radek Vachulka, manažer hypoték České spořitelny a dodává: „Vzhledem k tomu, že Češi hypotéky splácejí v průměru 15 až 20 let, dává jim dvacetiletá fixace jistotu stabilní výše splátky a neměnné sazby v zásadě po celou dobu splácení."

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Hrajeme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Jsme jedinou bankou na trhu, která umožňuje získat půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem..
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 miliónů korun.