Zvýhodněné úrokové sazby u nejvyužívanějších hypoték s fixacemi 5, 8 a 10 let mohou zájemci o vlastní bydlení využít do 19. srpna. Právě u těchto hypoték snížila Česká spořitelna v rámci akční nabídky od 2. července úrokovou sazbu o 0,2 % a klienti mohou získat hypotéku s fixací na 5 let od 2,49 % ročně, s fixací na 8 let od 2,59 % ročně a hypotéku s fixací na 10 let od 2,69 % ročně. Sazby nadále platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti. Česká spořitelna jako jedna z mála bank na trhu nadále nabízí hypotéku s fixací úrokové sazby na 20 let.

„Pod vlivem opakovaných regulačních opatření České národní banky a rostoucích úrokových sazeb je mezi klienty patrná nejistota, a proto preferují hypotéky s dlouhými fixacemi úrokových sazeb. Počet nových klientů, kteří se rozhodli pro hypoteční úvěr od České spořitelny, vzrostl v červnu oproti květnu o pět procent,“ říká Radek Vachulka, manažer hypoték České spořitelny a dodává: „Akční nabídka úrokových sazeb u vybraných fixací potrvá do 19. srpna. Další vývoj úročení hypoték bude odvislý i od nastavení sazeb ze strany centrální banky a reakce trhu na regulační opatření.“

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Hrajeme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Jsme jedinou bankou na trhu, která umožňuje získat půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem..
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 miliónů korun.