K pořízení bydlení stačí mít našetřeno jen 10 procent z ceny nemovitosti. Na zbytek vám dáme hypotéku. Právě s takovou nabídkou přichází od 19. srpna Česká spořitelna ve své nejnovější hypoteční kampani „Spouštíme lavinu stěhování“, která je doprovázena i snížením úrokových sazeb u hypoték i amerických hypoték až o 0,25 procentního bodu.

Podmínkou čerpání hypoték pokrývajících 90 procent hodnoty nemovitosti je, že se musí vztahovat na první bydlení v bytu. Cena bytové jednotky pak nesmí přesáhnout 5 milionů korun.

„Největší překážku zejména pro mladé lidi v současnosti nepředstavují ceny hypoték, ale zejména nedostatek vlastních úspor, které jim umožní na hypotéku dosáhnout. Věříme, že naše nová nabídka bude pro tuto skupinu velmi atraktivní,“ zdůraznil Radek Vachulka, manažer hypotečních úvěrů České spořitelny.

Česká spořitelna také snižuje od 19. srpna úrokové sazby hypoték i
amerických hypoték u všech fixací, a to až o 0,25 procentního bodu. Nejoblíbenější
fixace hypoték na 5 a 8 let budou dostupné za 2,74 %, 10leté fixace budou
úročeny 2,84 %

Více o podrobností na https://www.csas.cz/hypoteka.

František Bouc
E-mail: fbouc@csas.cz

E.mail: tiskove_centrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,6 miliony klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací u nás, klade důraz na systémové změny ve vzdělávání a sociálním podnikání. Ročně do rozvoje naší občanské společnosti investuje zhruba 60 mil. korun.