Melinda je naše nová dárcovská mobilní aplikace. Nabízí jednoduchý způsob, jak přispívat potřebným. Žádá si málo – chytrý telefon, účet u naší banky a placení kartou. Oplátkou nabízí mnohé, protože radost s ní můžete udělat postupně desítkám, stovkám a jednou třeba i tisícům bytostí v nouzi.

Darování s Melindou je postaveno na zaokrouhlování

Sami si nastavíte, jak chcete zaokrouhlovat své platby kartou (třeba na celé pětikoruny nebo také stokoruny…) a jaký je váš maximální měsíční limit, který jste ochotní ve prospěch potřebných věnovat. Samozřejmě můžete zvolit i jednorázový příspěvek. Vše snadno a pohodlně ve svém mobilním telefonu.

Vybírat budete moci vždy ze zhruba desítky dobročinných projektů. Protože jde o dary, neziskové organizace, jímž přispějete, vám vystaví potvrzení o daru. V souladu s platnou legislativou tak budete moci využít daňové zvýhodnění.

Klienti, kteří používají operační systém Android si ji mohou od 14. prosince stáhnout z Google Play a začít přispívat. Pro operační systém iOS bude klientům dostupná během ledna

Seznamte se s první nasazenou jedenáctkou

S Melindou podporujeme projekty neziskových organizací, které dobře známé. Mnohé patří k našim dlouholetým spolupracovníkům a partnerům. Prvních deset projektů, na které můžete přispět už teď, vám stručně představujeme zde, více se o nich dozvíte s Melindou.

Bezpečný noční život 
Současná taneční scéna je bohužel nezřídka spojená s užíváním drog. Podpořte spolu organizaci Podané ruce a její projekt prevence nadměrné konzumace návykových látek přímo v tanečních klubech.

Kdo bydlí, má starostí půl
Azylový dům Diakonie ČCE hledá prostředky na vybavení pokojů, kde žijí osamělé matky s dětmi v provizorních a stísněných prostorách. Vhodné vybavení pomůže zlepšit jejich životní podmínky. Pojďte s námi vybavit první pokoj.

Lepší škola pro všechny
Pojďme s Člověkem v tísni pomoci dětem ze sociálně slabších rodin, aby zbytečně neskončily ve zvláštní škole a později bez práce. Víme, jak na to.

Aby kozy neumrzly
Přispějte SANANIMu na zateplená vrata do kozího chléva v terapeutické komunitě Karlov. Chov koz učí klienty získat dobré pracovní návyky a být zodpovědný.

Když je naše duše nemocná
Ledovec pomáhá lidem, kteří trpí duševním onemocněním a kvůli tomu mají často pocit, že je společnost nechce přijmout. Podpořme spuštění webového portálu www.zotaveni.cz, jenž pomůže zbourat mýty a předsudky o duševních nemocech.

Výběh pro asistenční pejsky
Pomocné tlapky vychovávají asistenční psy, které zdarma předávají lidem se zdravotním postižením. Na výcvik psů bohužel stát nepřispívá ani organizaci, ani klientovi. Ve výběhu, který díky vám vznikne, si pejsci budou moci po náročném tréninku odpočívat a hrát.

Každý dobrý den se počítá
Všichni bychom si přáli poslední období svého života prožít důstojně. Domov na Dómském pahorku Charity ČR nabízí i mobilní paliativní péči, aktuálně uvítá váš příspěvek na nákup zdravotních pomůcek.

Senioři online
Podpořme s Životem 90 seniory, kteří nerezignovali na život a chtějí se učit novým věcem. Ze získaných prostředků pořídíme nové počítače do PC učebny, kterou senioři využívají k výuce.

Polohovací vozík pro paní Věru
Pomozme s organizací Sue Ryder paní Věře lépe zvládnout její těžký úděl. Pouze speciální polohovací vozík jí totiž umožní, aby se pohodlně pohybovala.

Rehabilitační pobyt pro Karolínku
Přispějme s Životem dětem malé Karolínce na rehabilitační pobyt v Klimkovicích. Vždy zde udělala velké pokroky a i přes nepříznivou prognózu lékařů dokázala první krůčky.

Zhoupnout se ke štěstí
Dopřejme klientům-autistům komunitního centra Vítej... speciální houpačku. Je to vynikající pomůcka pro zlepšení jejich zdravotní i fyzické kondice.