Vážení klienti,

pokud používáte pro přístup do služeb internetového bankovnictví prohlížeč Mozilla Firefox, věnujte prosím pozornost následujícímu sdělení:

Už v úterý 7. března 2017 uvolní Mozilla novou verzi prohlížeče Firefox - číslo 52. V této verzi již není podporována stávající funkcionalita klientského certifikátu pro služby SERVIS 24 a BUSINESS 24! Aktualizace prohlížeče Firefox je ve výchozím stavu zcela automatická.

Opravu, která vám umožní opět využívat váš klientský certifikát v prohlížeči Firefox, nasadíme 22. dubna 2017.

Tuto nepříjemnou situaci je možné do doby nasazení opravy řešit následujícími způsoby, přičemž z bezpečnostního i uživatelského hlediska je preferujeme v tomto pořadí:

  1. Používat jiný prohlížeč (Internet Explorer, Google Chrome, popř. další podporované) do doby, než bude nasazena oprava.
  2. Stáhnout a nainstalovat tzv. ESR verzi prohlížeče Firefox (Extended Support Release). V té bude klientský certifikát možné používat minimálně do konce roku 2017. Ke stažení bude ve verzi 52 k dispozici zde: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/ Pro instalaci použijte pouze 32bitovou verzi!
  3. V prohlížeči Firefox zakázat automatické aktualizace. Tuto variantu nedoporučujeme z bezpečnostních důvodů.

Jak u varianty 2, tak u varianty 3 doporučujeme, abyste se po vydání opravy vrátili k původní verzi prohlížeče a výchozímu nastavení automatických aktualizací. O nasazení opravy vás budeme informovat.

Velmi se omlouváme, že vám dáváme vědět takto zásadní zprávu na poslední chvíli.

Na vaše dotazy vám rádi odpoví kolegové na lince technické podpory služeb SERVIS 24 (956 777 744 ) a BUSINESS 24 (956 777 888).

Česká spořitelna